Basında ve sosyal medyadaki haberlere göre, Afrodisias antik kentinin olduğu bölgede jeotermal kaynak aramak için çalışma başlatıldığı belirtilmektedir.Hamuru, demiri, çamuru, mermeri, yaylaları, Sırtlanini Mağarası, Görle Kanyonu ve şelaleleriyle ünlü Karacasu coğrafyası, doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından birçok önemli zenginliği barındırmaktadır. Bu coğrafyanın her karış toprağında kültürel mirasın izlerini görmek mümkün olup, daha tespit edilemeyen nice değer keşfedilmeyi beklemektedir.Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara GÜLER’in önemli katkısının olduğu, ömrünün 30 yılını kentin ortaya çıkarılmasına ve dünyaya tanıtılmasına adayan Prof. Dr. Kenan ERİM tarafından çıkarılan birbirinden değerli eserlerin yer aldığı Afrodisias antik kentini defalarca gezse doyamaz insan.
Adını Aşk ve Güzellik Tanrıçası Afrodit’den alan Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias antik kenti, 41. Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla, Aydın’ın ilk UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştı. Dünyanın en önemli antik yapılarından biri olarak gösterilen Stadyumu, Tetrapylon’u, Afrodit Tapınağı, Odeonu, Antik Havuzu, Hadrian Hamamları, Agorası, Tiyatrosu, Sebasteion’u ve müzesinde yer alan birbirinden güzel eserleri izleyen ziyaretçiler büyük bir hayranlık duyar ve unutamazlar.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ; Aydın’ın kıyı kesiminde yoğunlaşan turizm gelirlerinin kırsal kesimlere de yönlendirilmesi için, 2020-2023 yılları arasında uygulanması gereken programındaki pilot bölgelerinden birinin Karacasu olması için bir çalıştay yapılmıştı. Başta UNESCO’ya alınan Afrodisias antik kenti olmak üzere, doğal güzellikleri, Karacasu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin ülkemizde ve uluslararası platformlarda ekoturizm destinasyonu yapılmasıyla ilgili bizim de destek verdiğimiz çalıştaya, tüm kurumlar, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri katkı sunarak, projenin diğer bölgelere örnek teşkil etmesi ve Karacasu’ya da ufuk açması hedeflenmişti.
Önemli doğal ve kültürel değerlerin bulunduğu bu bölgede jeotermal çalışmasının yapılacak olması, bölgenin zengin kaynaklarına büyük zarar verecektir. Böylesine eşsiz güzelliklerin ve zenginliklerin bulunduğu yerde sürdürülebilir bir şekilde sadece tarım ve turizm yapılmalıdır.
Doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından Aydın coğrafyasının hemen her yerinde eşsiz güzellikler ve binlerce yıllık tarihi miraslar bulunmaktadır. Dağlarında maden ocakları, ovalarında jeotermal nedeniyle tehdit altındadır. Bu değerlerin korunarak, sürdürülebilir bir şekilde yöre insanlarının sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak Karacasu Ekoturizm projesi gibi projeler geliştirilmeli ve desteklenmelidir.