Dünya Kadınlar Günü Haftasında Çarşamba Söyleşilerinin bu haftaki konuğu Yoga Eğitmeni-Tibet Ses Çanakları Terapisti ve Bioenerji Uzmanı Sanem DÖNMEZ oldu.
“ Bazen bir çıkış yolu bulamaz dolanıp durursun. .
Sesin soluğun kesilir gardın düşer. . .
Kendini kalabalığın içinde çok yalnız hissedersin. .
Değer verdiklerinden, en yakınlarından kazık yersin… Sevgini ziyan ederler, iyiliklerinin kıymetini bilmezler. .
Anlaşılmak ister, anlamak istersin bu hayatı. . .
Var mısın kendi yolculuğuna çıkmaya!
Var mısın aklına değil gönlüne talip olmaya!
Var mısın bedeli ne olursa olsun kendin olmaya!
Varım diyorsan;
Yolculuğun Aşka. . . “ diyen Sanem DÖNMEZ, yazmış olduğu “Seyyah- Aşka Yolculuk” kitabıyla, İçsel Değişim @ Dönüşüm konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Doğanın gücüne inanan Sanem DÖNMEZ, Kendi yaşadığı tecrübeleri örneklerle anlattı.
Şehirlerde yaşamanın insanlara artık cazip gelmediğini, bir an önce kendilerini doğaya, taze toprak ve tezek kokusunun olduğu köylere atmaya çalıştıklarını, rafine edilmemiş köy yemeklerini yemeyi ve doğanın sesini dinlemeyi arzu ettiklerini söyledi.
Yoganın bir pusula olduğunu, dengeli ve sağlıklı olunacak yönü gösterdiğini ve bu pusulayı elde tutup o yöne doğru yürümeye devam edildiğinde, mutlaka hedefe ulaşılabileceğini söyledi. Yoganın fiziksel ve zihinsel faydalarını anlattı.
Sekiz aşamalı kutsal yolu tarif etti. Kendinizi ve etrafınızdaki kişileri doğru anlamaya çalışın. Gerçekleri görmenizi sağlayan doğru zihniyet geliştirin. Algılarınızı açın. Doğru kelimeler seçerek yaşamınıza pozitif dokunuşlar yapın. Hayatınızı gerçekten değerli olan amaca odaklayın: iyilik yapmak, dürüst olmak ve gerçeği aramak için yola çıkın. Hayattaki amacınızı anladığınızda, onu gerçeğe dönüştürün. İyi olmak için çaba gösterin; vazgeçmeyin! Dikkatinizi toplayın. Ne istediğinizi, neye ihtiyacınız olduğunu kavrayın. O yüce amaca konsantre olun. Yolu düşleyin, yola çıkın, yoldan çıkmayın.
İlgiyle izlenen söyleşiden sonra konukların sorularını yanıtlayan Sanem DÖNMEZ’e, Gözde KİREÇ tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.15 günde bir gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü etkinliklerinde düzenlediğimiz temalı fotoğraf yarışmasının ödülleri dağıtıldı.Genel kategoride
Merve YAVAŞ 1.; Mustafa ERDEM 2.; A. Sezin AĞAN 3. Oldu. Özel Jüri Ödülü Nihat AKÇAY’a, Mesaj Veren Fotoğraf ödülü Sühendan ERTE’ye verildi.