Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Aydın İl Tanıtım Projesi kapsamında, İlimizdeki yöresel, tarihi, doğal ve kültürel turizm öğelerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının ve bilinirliğinin sağlanarak Aydın ilinin en popüler turizm destinasyonlarından biri haline getirilmesini amaçlayan proje kapsamında “Yöresel/Kültürel/Doğal Gezi Rotalarının Belirlenmesi” Ekoturizm Semineri ve Çalıştayı, Aydın Ticaret Odası salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi ARAT, Yücel GEMİCİ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, kurum uzmanları, Mahalle Muhtarları ve sivil toplum örgütleri katıldı.
ADÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Tendü Hilal GÖKTUĞ, EKODOSD Derneğinden Bahattin SÜRÜCÜ, Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Gönüllüsü Mustafa BEKTAŞ, Caferli Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz KURUOĞLU, İsveç Eko-Eğitim Merkezinden Tahir Jan BABAR, Germencik Hıdırbeyli Köyü Samandan Otel İşletmecisi Sirem NOBLE, ekoturizm ve ilkeleri, ekoturizm aktiviteleri, Dünyada ve Türkiye’de ekoturizm örnekleri ve ekoturizm deneyimleri katılımcılarla paylaşıldı.
EKODOSD tarafından, Aydın bölgesinde doğal ve kültürel kaynak değerlerinin zengin olduğu alanlar, otantik köyler, ekoturizm faaliyetleri arasında yer alan Trekking, Kuş Gözlemi, Botanik, Foto Safari ve Gastronomi etkinlikleri ve deneyimleri paylaşıldı.
Kuşadası Caferli Köyünden Nazlı Deniz KURUOĞLU ve Germencik Hıdırbeyli köyünden Sirem NOBLE yaptıkları ekoturizm faaliyetleri ve deneyimlerini katılımcılara sundu.
Yapılan sunumlardan sonra, ekoturizm çalıştayı yapıldı. Katılımcılar tarafından yöresel, kültürel, doğal gezi rotaları önerileri, kırsal turizm girişimcilik fırsatlarıyla ilgili soruları, Prof. Dr. Çiğdem KILIÇARSLAN, Doç. Dr. Bülent DENİZ, Doç. Dr. Tendü Hilal GÖKTUĞ, Bahattin SÜRÜCÜ, Mustafa BEKTAŞ, Tahir Jan BABAR tarafından yanıtlandı. Turistlerin ilgisini çekecek tarihsel, doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerin turizme entegre edilebilmesi için turistlerin ilin turizm değeri taşıyan yerlerinin bir turizm ürünü olarak ortaya çıkarılması ve pazarlanması, Aydın'ın tümüne dört mevsim turizmin yayılması için yapılan çalışmalara proje kapsamında devam edilecek.
Akademik Danışma Kurulunu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’nün yaptığı projede, Aydın Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Aydın Ticaret Odası, Didim Ticaret Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası, TÜRSAB Kuşadası BYK, ATRO, KODER ve EKODOSD teknik danışma kurulu olarak yer alıyor. EKODOSD’tan Bahattin SÜRÜCÜ, Merve YAVAŞ, Ahmet TAŞÇI’nın katıldığı proje semineri ve çalıştayına, EKODOSD’u temsilen yönetim kurulu üyesi Yavuz PULLUKÇU proje çalışmalarına katılıyor.